Bordspel 9100speeldag

Geen Buitenspeeldag maar wel 6000 spelpakketten voor de eerste 9100speeldag

Onder normale omstandigheden zou op 22 april Buitenspeeldag zijn doorgegaan in Sint-Niklaas en vele andere steden en gemeenten. Tijdens de Buitenspeeldag halen we alles uit de kast om kinderen de buitenspeelplekken in de stad en deelgemeenten te laten ontdekken. Maar het corona-virus heeft ook ons buitenspeelfeest te pakken. Het evenement kan door de veiligheidsmaatregelen niet plaatsvinden zoals gepland. Bijzonder jammer, maaaaaar, we willen op 22 april toch iedereen aan het spelen krijgen. Met veel trots presenteren we het allereerste 9100speeldag bordspel.

Het 9100 speeldag bordspel

De organisatoren van de Buitenspeeldag en Emma Thyssen, de illustratrice van de 9100speelstad-figuurtjes, werkten tegen de klok een bordspel uit. Ga mee op pad langs leuke (speel)plekken in stad Sint-Niklaas en deelgemeenten en zet je schrap voor 30 uitdagende speelopdrachten. Want in 9100 blijven we spelen! Jihaa!   

Alle kinderen op het grondgebied van Sint-Niklaas tussen 4 en 12 jaar ontvangen voor woensdag 22 april een spelpakket in de brievenbus, compleet met speelpionnen, dobbelsteen, bordspel, opdrachten, kleurplaat en kleurpotloden. Je hebt dus weinig tot geen extra materiaal nodig, zo kan iedereen meespelen. In totaal gaan 6.000 spelpakketten de deur uit!

Heb je geen pakket ontvangen? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn of er is helaas iets fout gegaan. Hou er rekening mee dat kinderen tussen 4 - 12 jaar op het grondgebied van Sint-Niklaas voorrang krijgen. Bij gescheiden ouders ontvangt de ouder waar het kind ingeschreven staat het pakket. 

Download hieronder het bordspel, spelregels, spelpionnen, dobbelsteen, opdrachten, kleurplaat en nog extra spelmateriaal en opdrachten.