9100speelstad.be is geboren!

De voorbije weken is stap voor stap ‘9100speelstad’ gelanceerd. 9100speelstad droomt van de stad als één grote speelplek. Na nieuwe speelterreintjes bouwde het  daarvoor nu ook een eigen webstek.

Ben je ze al tegengekomen in het straatbeeld, de speelfiguurtjes van 9100speelstad? Heel wat kinderen in de stad zijn er alvast mee vertrouwd. In 2017 gaf de Sint-Niklase Emma Thyssen voor haar geboortestad een eigen draai aan de nationale campagne van de Buitenspeeldag. Meteen een schot in de roos. Daarop kregen ook de speelstraten en onze speelbossen een Emma-jasje. Dé eyecatcher is de speelkaart, waarop haar Illustraties van de speeltoestellen de kaart tot leven brengen. Stickers voor herkenbare en lievelingsplekken maken het ook een echte doe- kaart.

Jaar na jaar krijgt onze stad nieuwe of vernieuwde speelplekjes. Waar dat kan investeren we eerst in buurten en plekken waar kinderen extra speelkansen nodig hebben. De inhaalbeweging wordt deze bestuursperiode met veel ambitie doorgezet. Dat doen we op kleinere schaal met buurtspeelplekken en op stadsniveau met enkele trekpleisters. Ook de pop-up speelplek op het Sint-Nicolaasplein duikt weer op en in het stadspark zijn graafmachines aan het werk om van Speelbos Stadspark de nieuwe thuis voor de speeleekhoorn te maken.

 

Online & offline, telkens 9100speelstad 

Investeren in speelruimte. En straffe communicatie: online én offline, recht in de boekentas of brievenbus van elk kind. Emma’s speelse tekenpotlood, altijd in voor een twist, groeide beetje bij beetje uit tot onze herkenbare huisstijl voor kinderen én hun ouders.

De webpagina 9100speelstad.be brengt nu al deze speelinitiatieven van de stad en zijn partners  samen op 1 plek. De webstek wil alle informatie voor kinderen en ouders van kinderen tussen 4 en 12 jaar rond het thema ‘spelen in de stad’ samenbrengen. De site is een online thuis voor alle speelproducten en zal verder evolueren. De site vormt een koppeltje met de Facebook-pagina (binnenkort ook Instagram). Samen willen ze alle speeldynamiek in Sint-Niklaas in beeld brengen.

9100speelstad.be is onderdeel van het merk 9100speelstad. We kiezen er bewust voor om ook offline te communiceren en onze producten tot in de huiskamer van elk kind in de stad te brengen. Het bordspel voor 9100speeldag, ons corona-alternatief voor de Buitenspeeldag 2020, is daar, vers van de pers, een voorbeeld van. Iedereen heeft recht om te spelen in de stad. En dat recht willen we met 9100speelstad afdwingen. En dromen van meer. Droom je mee?  

www.facebook.be/9100speelstad

www.emmathyssen.be