Hypecourt

Een gi-gan-tische horizontale kleurinjectie. Zo kan je het nieuwste street art project aan het Jan Breydelplein nog het beste omschrijven. De contouren van het basketbalplein werden er het canvas voor de getalenteerde Lindert Steegen. De mosterd komt uit grootsteden als Parijs & Londen en nu gaat ‘the nine one’ voor de bijl!

Driepunters scoren in de schaduw van het grauwe slachthuis sprak niet meteen tot de verbeelding. Met deze “hypecourt”, de derde in België na Aalst en Diest, schieten we deze historiek in één klap naar de geschiedenisboeken. Een kleurrijke metamorfose, een opwaardering van de plek en meteen dé nieuwe eyecatcher in de staalkaart street art in Sint-Niklaas.

Curator Bart Warnier  van Wham Office speurt en vindt talent. In opdracht van z’n thuisstad Sint-Niklaas en met de steun van de Springvis Foundation daagde hij Lindert Steegen uit voor het tot nog toe grootste werk uit z’n veelbelovende carrière. De 420m2 grijze asfalt smeekte om een kleurshot. Zonder aarzeling liet Lindert er, gesteund door een jong en gretig team, z’n kenmerkende stijl met kleurvakken op los. Het ontwerp is een reflectie van de speellijnen & speelvlakken van de basketcourt en een knipoog naar de rijke Art Deco geschiedenis van de stad. Twee lagen en 175liter verf van Colora Sint-Niklaas later doet het resultaat glimlachen en brandt het op je netvlies.

Het pleintje straalt en is klaar om de kinderen uit de buurt te ontvangen. ‘Support your locals’ wordt voor nationaal basketbalfenomeen Ann Wauters, zelf opgegroeid in de buurt, wel heel concreet. Onze strafste Belgian Cat gooide de eerste van nog vele slam dunks en dat zag er zo uit. Nu is het aan jullie!