Buitenspeeldag 2023

Hé, jij kent de Buitenspeeldag toch al? Ook dit jaar kan je op 19 april de hele woensdagnamiddag spelen, sporten en genieten van allerlei ravotterij op verschillende pleinen, parken en straten in Sint-Niklaas. Op je favoriete televisiezenders valt er niks te beleven en je krijgt geen huiswerk mee naar huis. Je hebt dus geen enkel excuus om binnen te blijven!

Stippel met je vriendjes het perfecte buitenspeelplan uit op de speelkaart die je in je boekentas kan terugvinden. Spring op je fiets en kom de speelplekken van Sint-Niklaas ontdekken met allerlei leuke speeltoestellen of ga naar het extra sport- en spelaanbod op een tiental verschillende locaties. Tijdens Buitenspeeldag kan je overal spelen, zelfs de auto’s moeten een keertje aan de kant voor vier buitenspeelstraten waar je van alles kan beleven.

Spel- en Sportlocaties
Op deze locaties kan je naar hartelust genieten van extra spel- en sportaanbod. De locaties liggen in de kernstad en de deelgemeenten.

Buitenspeelstraten

Tijdens Buitenspeeldag kan je overal spelen, zelfs de auto’s moeten een keertje aan de kant voor de buitenspeelstraten. Haal je stoepkrijt, voetbal, step of go-cart maar boven want deze straten zijn een hele namiddag autovrij zodat je zorgeloos kan spelen:

Takkenplekken
Kom je de takkenplekken ontdekken? Op deze plaatsen liggen extra veel takken en twijgen die je mag gebruiken om te spelen en kampen te bouwen.