Buitenspeeldag

UPDATE: Het coronavirus heeft ook de Buitenspeeldag te pakken. Het evenement kan niet plaatsvinden zoals voorzien. Maar in 9100speelstad blijven we spelen. Buitenspeeldag wordt daarom 9100speeldag. Meer informatie over het 9100speeldag bordspel kan je hier vinden

We dromen van de stad als een grote speelplek, elke dag. Dat is de leuze van 9100speelstad. Maar tijdens de jaarlijkse Buitenspeeldag doen we dat tikkeltje extra.  We zetten onze speelplekken in de stad en het speelaanbod in de kijker of voorzien we extra speelprikkels.

Het grootste speelfeest van het land vind dit jaar plaats op woensdag 22 april 2020. Voor één woensdagmiddag gaan de kinderzenders op zwart en kan je buiten ravotten, sporten en het creatieve speelbeest loslaten. Sporten, ravotten, fietsen, knutselen, skaten, kampen bouwen, … voor elk wat wils.

Vlak voor de paasvakantie krijgt iedere leerling van de lagere school in Sint-Niklas zijn eigen buitenspeelkaart mee in de boekentas. Daarmee kan je op ontdekking op de 22 speellocaties waar we dit jaar een extra speelaanbod voorzien. Let op de gekleurde bolletjes weet je of de activiteiten voor jou en je leeftijdgenootjes geschikt zijn. Geen buitenspeelkaart gekregen? Op elke locatie zijn er ook te verkrijgen.

Ben je benieuwd hoe Buitenspeeldag er vorig jaar uitzag op alle verschillende locaties, neem dan snel hier een kijkje.